AKTUELNO

Gosti Novog jutra o sastanku predsednika Vučića sa članom Predstavničkog doma kongresa SAD Eliotom Engelom.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić govoreći o istoriji kongresmena naglasivši da ona počinje početkom 80-tih godina.

Foto: TvPink Printscreen

-Što se tiče Eliota Engela mi smo njega već 80-tih primenitili kao pratioca drugih kongresmena. Oni nikkad nisu tražili dijalog, odmah su odlazili na KiM. Eliot je rodom iz Ukrajine, a jedna od njegovih najjačih glasačkih baza je Bronks u Americi i ono što je meni interesantno je ta da u Bronksu postoji kafana koju drži porodica Bitići i očekujem da će tema njegovog razgovora sa Vučićem biti i slučaj Bitići - rekao je Spasić i  podsetio da su braća Bitići jedni od 478 pripadnika atlantske brigade.

Dipolmata Zoran Milivojević kaže da ovog trenutka ovaj sastanak ima važnu bilateralnu dimenziju, jer je on predsednik odbora za spoljne poslove američkog kongresa, što je jako važna funkcija i sigurno je da on u toj funkciji dolazi nezavisno što je on albanski lobista.

Foto: TvPink Printscreen

-On pripada desnom krilu demokratske stranke i sada je u novom sastavu predsedničkog doma koji na neki način osporava spoljnu politiku Trampa. Mi ne možemo ništa posebno očekivati kada je u pitanju KiM, takva će poruka biti od njega, ali he važno zbog bilateralnih odnosa. Očekujem jedan tvrd stav i jednu tvrdu poruku - kaže Milivojević.

Foto: TvPink Printscreen

Politički analitičar Predrag Rajić slaže se sa Milivojevićem i kaže da to treba posmatrati u svetlu toga što Engel dolazi kao član predsedničkog doma.

#Aleksandar Vučić

#Sastanak

'